was successfully added to your cart.

Winkelmand

Blog

De growth mindset nader bekeken

Door 11 februari 2020 Geen reacties

Het begrip growth mindset versus fixed mindset naar het concept van Carol Dweck is inmiddels wereldwijd bekend. 

Fixed mindset

Mensen met een fixed mindset denken dat hun intelligentie een aangeboren eigenschap is, waar je een bepaalde hoeveelheid van hebt gekregen en dat dat het is. Oftewel: wat je kunt, staat vast. Zulke mensen gaan uitdagingen vaak uit de weg, omdat ze bang zijn om te falen. 

Growth mindset

Mensen met een growth mindset geloven juist dat ze hun intelligentie door inzet en oefening kunnen ontwikkelen en verbeteren. Zij zijn vaak nieuwsgierig en worden geprikkeld door nieuwe uitdagingen. 

In de klas

In het klaslokaal wordt de theorie van Carol Dweck omarmd. Posters worden opgehangen met teksten als ‘ik kan het niet’ tegenover ‘ik kan het ‘nog’ niet’, complimentenkaartjes worden uitgedeeld…

 

En dat is fijn. 

 

Maar er is nog een vervolgstap die echt heel belangrijk is voor succes. En dat is dat je de leerling nog even verder helpt in zijn bewustwording. Je kunt vragen: ‘Wat heb je tot nu toe gedaan? Op welke manier? Op welke manier kun je een stapje verder komen?’

 

Er zijn dus 2 stappen nodig voor een echte succeservaring die ervoor zorgt dat de leerling de motivatie krijgt om door te pakken. 

2 stappen

Stap 1. aansporen en complimenten geven.

Stap 2. Maak de leerling ervan bewust wat hij nu daadwerkelijk geleerd heeft en begeleid hem/haar verder richting de volgende stap.

Wat je met deze tweede stap doet is dat je de leerling begeleidt in zijn proces naar dat stapje verder. Je zorgt ervoor dat hij op weg naar dat volgende stapje al succes ervaart. En je benoemt het. Hiermee wordt de succeservaring echt beleeft en is het niet meer ‘slechts’een waarderend woord van de leerkracht.

 

Bovenstaande klinkt heel logisch. Is het eigenlijk ook. Maar het is wel belangrijk. Het is net deze aanvulling die de sleutel vormt tot succes. Tot een echte growth mindset.

 

Geef een reactie