De stichting een feit - Bright Brain
was successfully added to your cart.

Winkelmand

Een bijzondere dag vandaag! Want… vandaag is onze stichting een feit! En we worden ook weer opmerkzaam gemaakt op de urgentie van onze campagne. In de Volkskrant van vandaag:

‘Brief van de dag: staar je niet blind op de cijfers

Denk ook aan het welzijn van je kind, niet alleen zijn cijfers

‘Wat mij in de berichtgeving over het onderzoeksrapport van de Onderwijsinspectie irriteert, is dat er voornamelijk naar Cito-scores wordt gekeken om te bepalen of een school goed is. De scholen die in cognitieve vakken als rekenen, taal, lezen en schrijven goed scoren, zijn dan vanzelfsprekend goede scholen.

Ondertussen zie ik dan mijn achtjarige dochter onder een enorme druk staat om te presteren en dat zij weinig ruimte voelt om te spelen. De school van mijn dochter scoort uitstekend, maar ondertussen maak ik mij grote zorgen.

In plaats van ons blind te staren op cijfers, zouden ouders zich moeten afvragen hoe leerlingen en leerkrachten met elkaar omgaan en of onze kinderen zich thuis voelen op school. Maar omdat de kwaliteit van het sociaal-pedagogische schoolklimaat moeilijk in cijfers gemeten kan worden, wordt er onvoldoende waarde aan gehecht. En waarom zouden leerkrachten en directies hun pedagogische verantwoordelijkheid serieus nemen als zij zich moeten verantwoorden voor de Onderwijsinspectie die vooral naar harde cijfers kijkt?’

Ik hoop dat ouders zich niet door onze prestatiemaatschappij gek laten maken en dat zij zich vooral om het welzijn van hun kinderen bekommeren.’

Waarvan akte.

Geef een reactie