Ga je mee naar het bos? - Bright Brain
was successfully added to your cart.

Winkelmand

voor ouders

Ga je mee naar het bos?

Door 25 april 2020 Geen reacties

Even pauze houden van het harde leren?

Je kind heeft goed zijn/haar best gedaan met huiswerk en is toe aan een pauze. Even een luchtje scheppen is altijd een goede optie.

Maar een luchtje scheppen in de natuur is meer dan een gewone pauze.

De natuur helpt je namelijk echt om je beter te concentreren.

Een mogelijke verklaring hiervoor vind je in de ‘attention restoration theory’, afgekort ART. Je zou het kunnen vertalen als ‘herstel van aandacht theorie.’ Deze theorie stelt dat de omgeving waarin je je bevindt bepaalt hoezeer de aandacht herstelt.

Wat zegt de theorie?

Een van de uitgangspunten van deze theorie is dat de natuur de beste omgeving is om optimale aandacht te krijgen.In de natuur kun je veilig en beetje rondkijken en je aandacht laten grijpen door wat er om je heen gebeurt zonder dat je deze informatie heel hard hoeft te negeren

(zoals in de stad met zijn afleidingen als reclames, mensen en verkeer).

Kan het nog simpeler?

Ja!

Wandelen in de natuur is niet de enige manier om tot deze verbetering te komen. Het simpelweg kijken naar plaatjes van natuur weidt tot hetzelfde resultaat. Fantastisch toch!

Spelling hoort er bij

Spelling is een essentieel onderdeel van het onderwijs curriculum. En het is gewoon best wel lastig, de Nederlandse taal. Wil je toch op een leuke, verantwoorde en effectieve manier met je kind spelling oefenen, dan is het zeker de moeite waard om op de site van Leuker leren te kijken. 

Oefenen met de meest voorkomende woordenlijsten

Met de training van Leuker Leren werk je in module 1 met klei aan de basisvaardigheden. En dat is belangrijk, want vaak is dit de basis van latere problemen. In module 2 zijn er meer dan 70 spellen om spelling mee te oefenen.

Bekijk de training hier en bestel direct voor de tijdelijke actieprijs van slechts 99 euro in plaats van 199 euro. Let wel op: de actie is alleen tot en met 26 april geldig!

 

Ken je ouders voor wie deze nieuwsbrief interessant is? Deel het met hen. Samen maken we leren leuker!

 

Geef een reactie