inspiratieavond Elk kind een U!tblinker - Bright Brain
was successfully added to your cart.

Winkelmand

Een paar maanden geleden zeiden Monique, Vanessa en ik tegen elkaar:

Laten we tijdens de Nationale Onderwijsweek een event houden.

Zo gezegd, zo gedaan. Wat hoort er allemaal bij een event?

Sprekers, een datum, een locatie…

Eerst sprekers zien te regelen. Gelukkig zei onze ambassadeur Ivo Mijland direct “ja”. Dus de eerste spreker was zo gevonden. Een lichte, luchtige introductie op ons onderwerp “anders leren een talent, wij denken van wel!” Dat is Ivo wel toevertrouwd, met zijn succesvolle cabaretvoorstelling “Gekke kinderen zijn anders gewoon”.

Een tweede spreker: We willen iemand uit de praktijk, iemand die dagelijks kinderen meemaakt. Iemand uit het onderwijs.  En laat zo iemand nu zomaar op mijn pad komen. Marjolein Verdonk-Jansen. Marjolein had ik al een tijdje op mijn lijstje staan als U!tblinker, vanwege haar blog “Anders maar niet minder”, dat viraal is gegaan over de hele wereld. Marjolein is leerkracht op een basisschool en Davis Counselor in haar eigen praktijk Hoogbloeiers. Tijdens het gesprek/interview met Marjolein komt het ter sprake, ons event. En in een opwelling vraag ik haar of zij niet wil spreken voor ons. “Ja hoor, dat wil ik wel”. Heel simpel kwam het eruit.

Yess!!!

Dan nog een laatste spreker. We zoeken iemand die zelf een succesvolle vernieuwende onderwijsvorm heeft opgezet. Iemand die wil komen praten over een andere invulling van het schoolsysteem. Een andere, succesvolle invulling. Via via kom ik in contact met  Frum van Egmond, bedenker van de Noordwijkse methode. Zij staat achter ons initiatief en wil graag komen spreken.

Datum en locatie regelen ging vervolgens ook snel en soepel.

Zo. Geregeld. Dacht ik.

Ik had te vroeg gejuicht. Een van onze sprekers bleek een dubbele afspraak te hebben op die datum.

Stress!!!

Die avond hebben we met zijn allen even flink zitten balen. Maar al snel kwam het gevoel dat het misschien wel zo moest zijn. Nieuwe kansen.

En zo hebben we het opnieuw opgepakt. Een nieuwe datum, een nieuwe locatie, een nieuwe tijd, dezelfde sprekers. Want die sprekers, die wilden we toch erg graag houden.

Onze nieuwe aankondiging:

Inspiratieavond Elk kind een U!tblinker.  Anders leren een talent? Wij denken van wel!

Inspiratie voor iedereen die voorbij hokjes en labels denkt.

Ik heb er zin in.

 

 

O ja, vind je het leuk om erbij te zijn? Klik HIER en meld je aan!

 

 

 

 

Geef een reactie