In deze tijdlijn vind je mijn ontdekkingsreis.

Lees en kijk mee en ontdek wie ik ben, hoe ik geleerd heb.

En waar het mij gebracht heeft.

En waar het mij nog gaat brengen.

 

Mijn verhaal

1968
april 1968

Het begin – nog niet heel anders

Ik ben geboren in Rotterdam. Mijn vader is een echte Rotterdammer, mijn moeder komt van Bonaire. Ik heb een gewone jeugd gehad, ben naar een gewone basisschool gegaan en daarna naar een gewone middelbare school.

Ik vond talen leuk, en rekenen niet.

1988
april 1988

Studie

Vervolgens ben ik gaan studeren, een studie tolk-vertaler. Toch wel anders dan de rest, want hij werd alleen gegeven in Maastricht, 2 1/2 uur met de trein. Helaas moest ik na drie jaar stoppen met de studie. Wel heb ik het zo weten te regelen dat ik mijn stage in Costa Rica kon laten doorgaan.

1991
april 1991

Costa Rica

Costa Rica

Een half jaar in Costa Rica, wat een avontuur. Maar wel de beste manier voor mij om een taal te leren. Echt een manier voor anders lerenden!

 

april 1991

Werken met peuters met een taalachterstand

Terug in Nederland heb ik de studie Talen en Culturen van Latijns-Amerika afgerond, met als specialisatie interculturele pedagogiek. Inmiddels was ik ook getrouwd en had ik een kind. Ik ben gaan werken met peuters, op een voorschoolpeuterspeelzaal. Gewoon, omdat het me leuk leek.

2010
juni 2010

kindercoach – voor emotionele begeleiding

Tijd voor een nieuwe stap! Werken met kinderen is wat ik wil, daar ben ik inmiddels achter. Maar niet “gewoon”  werken. Ik wil heel graag dat kinderen goed in hun vel zitten, blij zijn. Want kinderen die vrij zijn van emotionele belemmeringen, die kunnen zich ontwikkelen. De keuze om de opleiding tot Kindercoach te gaan doen, is snel gemaakt.

2014
april 2014

De gave van dyslexie

De gave van dyslexie

 Alweer een nieuwe opleiding: Davis Counselor.Voor kinderen die anders leren, anders denken. Een logische stap voor mij, al ben ik de enige die dat vindt.

 

Er zijn 2 manieren van leren: een leuke en een niet-leuke. Leuk leren is anders leren.

Aldus mijn zoon (toen 12 jaar)

 

 

2017
mei 2017

Elk kind een U!tblinker

Een mijlpaal in mijn ontdekkingsreis! De campagne ‘Elk kind een U!tblinker: anders leren, een talent’ gaat van start! Het doel: meer  aandacht en begrip  voor het anders lerende kind. Kijk voor meer info op www.elkkindeenuitblinker.nl

mei 2017

de toekomst…

Januari 2018 vertrek ik naar Bonaire. Het is de wens van mijn moeder om haar laatste jaren op haar geboorte eiland door te brengen. Dat doe ik graag.

En verder… Ik geloof niet dat ik voor altijd daar zal zijn. Zeker nog zal ik regelmatig terugkomen voor Elk kind een U!tblinker.

En ook voor mijn eigen kinderen. (maar die komen ook naar mij toe hoor)

De toekomst ligt open.