Het onderwijsdebat: Tijd voor vernieuwing! - Bright Brain
was successfully added to your cart.

Winkelmand

BlogElk kind een U!tblinker

Het onderwijsdebat: Tijd voor vernieuwing!

Door 23 mei 2018 Geen reacties
Onderwijsdebat

Het onderwijs op de basisschool en in het voortgezet onderwijs holt achteruit, aldus de inspectie in het rapport Staat van het Onderwijs 2016/2017. Volgens de Onderwijsinspectie glijdt het onderwijsniveau af en zijn de prestaties van leerlingen de afgelopen 20 jaar geleidelijk gedaald: “Dat is uniek en reden tot zorg.”

Volgens de Onderwijsinspectie moet er nu echt iemand gaan opstaan. Het onderwijs MOET vernieuwd worden.

Het debat over een beter onderwijs is in volle gang. Op het journaal, bij Nieuwsuur, in de kranten, geven verschillende doelgroepen hun mening.

Ouders geven aan:
“Er wordt te veel gevraagd van het kind, er zitten te veel kinderen in een klas met verschillende leerbehoeftes, mijn kind krijgt niet de kans te laten zien wat het allemaal kan en wat het nodig heeft…”

Directie en leerkrachten zeggen:
“De manier waarop je in de klas en op school het onderwijs organiseert is essentieel.” Wat hoort bij de kerntaken van een leerkracht en wat valt daarbuiten? Op welke manier kun je ELK kind het beste helpen? Het meest effectief helpen? Waar zowel de leerkracht, de ouder, als het kind blij van wordt?

STOP.

Lees nog 1 keer de laatste regel. Lees hem goed. Welke mening mis je in dit debat?

Juist.

DE MENING VAN HET KIND

Hoe kan het zo zijn dat we onze kinderen niet vragen waar het aan ligt?

Kinderen kunnen namelijk heel goed zelf uitleggen wat ZIJ nodig hebben in hun onderwijs. Onderwijs waar zij blij van worden, waar zij gemotiveerd door raken. Kinderen denken “out of the box”. En laat dat net datgene zijn wat we nodig hebben om onderwijsvernieuwing tot stand te kunnen brengen.

Ik sta op voor de kinderen. Inmiddels heb ik al veel verhalen verzameld. Maar ik heb er nog veel meer nodig.  Maar…Ik kan dat niet alleen.

Heb jij ook een verhaal? Misschien wel van jouw eigen kind? Wil je een bijdrage leveren aan het onderwijsdebat, zodat het debat ook echt door alle betrokkenen wordt gevoerd?

Geef dan hier een reactie. Ik neem contact met je op!

Ps. Ben je benieuwd naar een verhaal? Lees dan het verhaal van Vivianne

Geef een reactie