Lastig kind? Het verhaal van Sil… - Bright Brain
was successfully added to your cart.

Winkelmand

BlogNieuws

Lastig kind? Het verhaal van Sil…

Door 26 juli 2018 Geen reacties
Leerstijlentest

Een tijdje geleden zag ik een filmpje over een lastig kind, Sil. Het verhaal van Sil raakte mij enorm. En mij niet alleen, want het filmpje van Sil ging in korte tijd viral! Ik raakte geïnspireerd om het leren voor kinderen weer leuk te maken.

Het verhaal van Sil 

Het verhaal van Sil gaat over een jongen van wie gezegd wordt dat hij “anders” is. Maar als je goed kijkt zie je dat het eigenlijk gaat over een jongen die helemaal zichzelf is.

Sil is dus in feite het verhaal van ons allemaal. We zijn allemaal uniek, anders. Gelukkig maar! De wereld zou behoorlijk saai zijn als we allemaal hetzelfde zouden zijn, toch? Hoe komt het dan dat ik het gevoel heb dat “anders zijn” in eerste instantie niet als positief gezien wordt?

Ik weet het niet…

Inspiratie 

Wat ik wel weet is dat dit filmpje mij onder andere geïnspireerd heeft om te doen wat ik nu doe. Kinderen helpen om hun talenten in te zetten in het leersysteem. Zodat ze met meer plezier, zelfvertrouwen en succes hun school doorlopen.

Omdenken

Als ik kinderen vraag om over zichzelf te vertellen, weten ze direct te vertellen waar ze niet goed in zijn:

“Ik ben slecht in rekenen”

“Ik kan niet stilzitten”

“Ik volg niet goed de instructies van de juf”

 

Bekijk het eens anders:

“Ik kan heel goed hutten bouwen. Dan weet ik heel goed hoeveel planken en spijkers ik nodig heb.”

“Ik heb een enorm uithoudingsvermogen. Laat mij elk uur een rondje rennen om het schoolplein, dan kan ik het heel lang volhouden.

“Ik ben creatief in het bedenken van oplossingen”

 

Leerstijlentest 

Best lastig nog, dat omdenken? Ik heb speciaal hiervoor een leerstijlentest ontworpen. Door het invullen van de leerstijlentest krijg je een eerste indruk waar het talent van jouw kind nu precies zit. Leer je als begeleider op welke manier jouw kind het fijnste, het liefste en het beste leert.

Het is gewoon gratis hier te downloaden.

Veel plezier ermee!

Ps. Ik wil kinderen op nog veel meer manieren helpen met leuker leren. Daarom komt er binnenkort zowel een gratis minitraining als een complete online training van Leuker leren spelling uit!

 

 

Geef een reactie