Blog

Snel huiswerk leren | 6 handige tips!

Door 5 september 2018 Geen reacties
Tips om snel huiswerk te leren

Vind je het leren van huiswerk ook zo saai? Dat komt goed uit! Vandaag geef ik je namelijk 6 tips waarop je makkelijker, sneller én leuker huiswerk kunt leren. Deze tips zijn te gebruiken voor de bovenbouw van de basisschool én de middelbare school.

Tip 1. Sneller​ lezen     

Door sneller te lezen zie je makkelijker ​verbanden​ tussen verschillende stukken tekst. Je zult de tekst makkelijker​ begrijpen​ en daardoor beter ​onthouden. Je hoeft niet bang te zijn dat je bepaalde stukken informatie mist. Wat echt belangrijk is hangt niet af van 1 passage. Het lijkt alsof je minder onthoudt, maar het tegendeel is waar.  

Tip 2. Onthouden door ​visualiseren​ en mindmappen

Mensen zijn over het algemeen behoorlijk ​visueel​ ingesteld. Dit kun je gebruiken als je een tekst wilt onthouden. Maak van elke alinea een plaatje voor jezelf van de tekst. Je kunt deze vervolgens in een mindmap zetten.

Tip 3.​ Vertel​ over datgene wat je wilt onthouden

Wanneer je ​praat​ over datgene wat je net gelezen hebt, dan kun je de stof beter onthouden. Vat de kern samen voor iemand anders en je hebt het zelf onthouden. Nog beter (en leuker!) is het als je over het geleerde in discussie gaat.  

Tip 4. Herhalen​ / 2 x lezen

In combinatie met tip 1 neem je op deze manier snel en eenvoudig alle relevante informatie in je op.

Tip 5. Onthouden door ​aantekeningen​ te​ maken

Het maken van ​aantekeningen​ helpt. Let op: Zorg ervoor dat het leestempo niet teveel omlaag gaat. Zorg er daarom voor dat je eerst de tekst leest en direct erna je aantekeningen maakt.

Tip 6. Onthouden door ​vragen​ te​ stellen aan jezelf

Als je enigszins weet waar een tekst over gaat, stel dan een aantal ​vragen ​op van wat je wilt weten over dit onderwerp. Tijdens het lezen ga je dan op zoek naar de ​antwoorden​ op die vragen en ken je de tekst!

 

Geef een reactie